Winterswijkse steenuilen worden beroemd

Gepubliceerd: 19-03-2016 15:03.

Een koppeltje steenuilen uit Winterswijk Henxel kan de komende maanden beroemd worden. Tijdens het broedseizoen zijn de verrichtingen van het stel via drie camera’s te volgen op beleefdelente.nl.

"We wachten met spanning wanneer het eerste ei komt", aldus Benno van Lochem. Het stelletje steenuilen heeft zich genesteld in zijn tuin. "Daar wachten we dus op." De verwachting is dat half april de eieren worden gelegd. Op dit moment is te zien hoe de uilen zich daarop voorbereiden. Zo werden er zaterdagnacht een zestal muizen aangevoerd. "Daar kunnen ze wel een paar dagen mee vooruit", lacht Ronald van Harxen van Beleef de Lente.

Boerderij-eigenaar Van Lochem is enthousiast over de beelden uit zijn tuin: "Als ik opsta is het eerste wat ik doe de klep van de laptop openen en kijken op Beleefdelente. Het werkt bijna verslavend." Vorig jaar keken maar liefst 1,2 miljoen mensen naar de live-natuurbeelden. "De vogelbescherming hoopt dat we elk jaar weer een nieuw record vestigen", aldus Van Harxen. "Ik heb zo de indruk dat we dat dit jaar wel weer gaan verbeteren."


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)