Winterswijkers winnen uniek voetbalduel

Gepubliceerd: 12-05-2019 14:05.

FC Winterswijk zaterdag 3 gaat de wedstrijd van hun leven spelen. Zondagmiddag werd live op Fox Sports bekend gemaakt dat zij de winnaar zijn van het evenement georganiseerd door de sportzender en mogen gaan spelen tegen de oud-profs van FC de Rebellen.

“We werden helemaal gek”, aldus FC Winterswijk-speler Maik Beusink over de feestvreugde die losbarstte. “Het is zo ontzettend mooi om dit te winnen.” Onder andere Marcel Meeuwis, Ricky van den Berg en lokale oud-prof Martijn Meerdink komen naar Sportpark Jaspers. De Winterswijkers wisten de jury te overtuigen door hun niet aflatende inzet en orginaliteit. “Wij hebben twee weken lang bloed, zweet en tranen ingezet om te winnen”, aldus Beusink. “Ze zeiden tegen ons dat wij gewonnen hebben vanwege het feit dat we zoveel originele filmpjes hebben gemaakt en zoveel stemmen hebben binnen gehaald. De andere clubs hadden veel bekende Nederlanders gestrikt en dat is één keer leuk, maar wij hebben heel veel verschillende dingen gedaan.”

Op zaterdag 1 juni speelt het team het duel tegen de oud-profs. De wedstrijd wordt rechtstreeks uitgezonden op Fox Sports. “Wij als team uit de kelderklasse van het voetbal, dat dan live op Fox Sports mag spelen. Dat is toch geweldig”, zei Beusink lachend. Het precieze tijdstip van het duel wordt later bekend: “Dat gaan ze overleggen met de club, maar het wordt waarschijnlijk 13.00 uur of om 15.00 uur. De Rebellen hebben nog nooit verloren, dus we gaan er alles aan doen om te winnen”, aldus Beusink.

Foto: FC Winterswijk zaterdag 3

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)