Winterswijker levert honderden mondkapjes

Gepubliceerd: 27-03-2020 13:03. Bijgewerkt: 27-03-2020 13:47

Verloskundigen in Winterswijk dragen sinds donderdagmorgen mondkapjes die door Henk Korten zijn bezorgd. De Winterswijker levert mondkapjes uit China aan zorginstanties die erom zitten te springen.

"Ik wil een steentje bijdragen in deze crisis en de helden in de zorg ondersteunen", aldus Korten tegen Omroep Gelderland. Korten heeft donderdagmorgen de eerste tweehonderd mondkapjes afgeleverd bij de verloskundigen van Wel en Wee in Winterswijk, die ze verder verspreiden onder collega's in de regio. "Morgen komen er nog eens vierhonderd binnen voor ze", zegt de Achterhoeker, die de mondkapjes tegen kostprijs levert. "Ik wil er geen cent aan verdienen." Verloskundige Esther Gerritsen is 'ontzettend blij' met de mondkapjes. "Deze kapjes zijn puur voor bescherming en prima geschikt voor ons", stelt ze."Deze moet je niet gebruiken voor het contact met ernstig zieke mensen."

Korten zegt alle soorten maskers te kunnen bestellen. De prijzen variëren van een paar dubbeltjes tot een paar euro (FFP-masker). "Deze zending van tweehonderd maskers kost me 141 euro, waarvan de helft verzendkosten. Dus hoe meer ik bestel, des te goedkoper ze worden", zegt Korten, die ondertussen telefonisch weer een aanvraag krijgt. "Er liggen miljoenen van die dingen in China heb ik begrepen. Ik kan ze onbeperkt bestellen."

Foto: Omroep Gelderland

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)