Winterswijker cel in voor mishandeling ex

Gepubliceerd: 15-03-2019 13:03. Bijgewerkt: 15-03-2019 13:55

Een 49-jarige man uit Winterswijk is veroordeeld voor de mishandeling van zijn ex-vriendin. Hij kreeg een celstraf van vier maanden opgelegd, waarvan twee voorwaardelijk.

“Met een touw bond hij een borst van de vrouw af en sloeg haar op haar borsten en billen”, zo laat de Rechtbank Gelderland weten over het incident dat in maart 2018 plaatsvond. “Daarnaast is de vrouw door de man gedwongen om zichzelf op haar borsten te slaan. Hij dreigde dat als ze niet hard genoeg zou slaan hij het zelf zou doen. Door op deze manier te handelen maakte de man op grove wijze inbreuk op de lichamelijk integriteit van het slachtoffer.”

De man werd daarnaast verdacht van verkrachting en een aantal andere mishandelingen, maar volgens de rechtbank was onvoldoende bewijs in het dossier om tot een veroordeling te komen. Naast de celstraf moet de man een schadevergoeding van 750 euro betalen aan zijn ex-partner. Aan het voorwaardelijke deel van de straf zijn een aantal bijzondere voorwaarden gekoppeld, waaronder een locatieverbod voor de provincie waar het slachtoffer woont.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)