Winterswijk wil winkels elke zondag open

Gepubliceerd: 15-05-2019 10:05. Bijgewerkt: 15-05-2019 10:10

Het college van Winterswijk stelt de gemeenteraad voor om zes extra koopzondagen aan te wijzen in de zomerperiode. Momenteel zijn de winkels alleen elke laatste zondag van de maand open.

“Op de zondagen dat winkels nu gesloten zijn, is er relatief veel publiek in ons centrum”, aldus wethouder Wim Aalderink over het besluit om in de maanden juli en augustus de extra koopzondagen aan te wijzen. “Wij willen die mensen iets extra’s bieden en vooral in de zomerperiode wanneer er veel toeristen op campings in de omgeving van Winterswijk verblijven.” Het college geeft aan dat het initiatief een voortvloeisel is van het nieuwe collegeprogramma.

Volgens de gemeente is uit reacties gebleken dat winkels graag meer open zouden willen. Dit terwijl volgens Omroep Gelderland uit een enquête van winkeliersvereniging ABH City blijkt dat slechts 17% van de zeventig respondenten mee wil doen aan de extra koopzondagen. Winterswijk benadrukt dat eigenaren er zelf voor kunnen kiezen om dicht te blijven. Het voorstel wordt eind juni in de gemeenteraad behandeld.

Foto: REGIO8 (archief)


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)