Winterswijk wil nieuwe ijsbaan bij FC Trias

Gepubliceerd: 18-06-2019 11:06.

Winterswijk is voornemens om een nieuwe ijs- en skeelerbaan te realiseren in een weiland nabij het sportpark van voetbalclub FC Trias. Sinds de schaatsbaan aan de Misterweg weg moest door uitbreiding van HSF Logistics zocht de gemeente naar een nieuwe plek.

“Met de realisatie van de ijsbaan brengen we deze recreatieve voorziening terug in de gemeente”, zo laat wethouder Elvira Schepers-Janssen weten. Het plan is om een volledig geasfalteerde baan met een lengte van vierhonderd meter en een breedte van tien meter te realiseren. “Doordat de baan wordt geasfalteerd betreft het een permanente voorziening, die ook gebruikt wordt als skeelerbaan”, vertelt Schepers Janssen. “Zo kunnen nog meer sportieve inwoners van deze plek gebruik maken.”

Naast de ijsbaan wil de gemeente ook een ‘krabbelbaan’ voor kinderen realiseren op de locatie. Ook komt er een klein gebouw met onder meer kleedruimte, toilet en een kantine. Het ontwerpwijzigingsplan voor de realisatie van de baan ligt de komende periode ter inzage op het gemeentekantoor.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)