Winterswijk wil meer geld voor coronasteun

Gepubliceerd: 26-03-2021 12:03.

Meer dan 25 ondernemers in Winterswijk doen een beroep op de extra 'coronalening' van maximaal twintigduizend euro om de laatste maanden van de lockdown te doorstaan. De bodem van de extra pot met daarin vijf ton is daardoor binnen vier dagen alweer in zicht, maar wethouder Inge Klein Gunnewiek wil hem weer vullen.

"We hebben emotionele gesprekken gevoerd, er is sprake van schrijnende situaties", vertelt Klein Gunnewiek. "De bedragen van de leningen variëren en de aanvragen onderstrepen dat de nood hoog is." De wethouder kondigde donderdagavond tijdens de raadsvergadering aan binnenkort de raad te vragen om extra krediet, want ze verwacht nog meer aanvragen: "De lockdown is met een maand verlengd en er komen nog vragen uit de sport- en cultuursector." Die extra half miljoen euro komt uit het overkoepelende Task Force Plan, met daaraan gekoppeld een totaalbedrag van 2,5 miljoen euro. Dat geld is nu bijna uitgeleend.

De wethouder wil noodlijdende ondernemers echter niet in de kou laten staan en wil nog eens 1 miljoen euro extra. Daarvan zou dan weer 500.000 euro beschikbaar moeten komen voor de extra coronalening, zodat bedrijven de laatste crisismaanden niet omvallen. "We willen die volgende half miljoen euro inzetten waar het nodig is en we denken dat dit de laatste verhoging van het budget is", aldus Klein Gunnewiek. "Maar we hebben dit geld nodig om de laatste pleisters te plakken."

Foto: Omroep Gelderland

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)