Winterswijk kleurt oranje door vlaggetjes

Gepubliceerd: 20-04-2020 11:04. Bijgewerkt: 20-04-2020 11:49

Vereeniging Volksfeest Winterswijk en de Volksfeest Verenigingen uit de buurtschappen bezorgen bij alle huishoudens in Winterswijk een oranje vlaggenlijn, om op die manier de hele gemeente toch oranje te laten kleuren op Koningsdag. Vanwege de coronacrisis zijn alle evenementen rondom de feestdag afgelast.

"Wij roepen alle Winterswijkers op om de vlaggetjes op Koningsdag buiten in de tuin of aan het balkon te hangen om toch een beetje het oranje-gevoel te creëren", aldus Hans Smit, president van Vereeniging Volksfeest. "Het is een klein gebaar, maar op deze manier willen we de Winterswijkers een hart onder de riem steken en helpen om ons dorp toch oranje te laten kleuren." In totaal gaat het om 13.000 vlaggenlijnen met oranje vlaggetjes eraan.

Ook burgemeester Joris Bengevoord doet mee aan het initiatief: "Als burgemeester omarm ik dit initiatief van harte, ik zal de vlaggetjes dan ook zeker naast de nationale driekleur ophangen. Hierbij vraag ik aan alle Winterswijkers om dat ook te doen. Samen geven we zo kleur aan Winterswijk."

Foto: Vereeniging Volksfeest Winterswijk

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)