Winterswijk gaat door met storten kleiput

Gepubliceerd: 14-11-2018 14:11. Bijgewerkt: 20-11-2018 13:11

De gemeente Winterswijk ziet geen aanleiding om voorlopig te stoppen met het verondiepen van de kleiput. Dat laten ze woensdagmiddag in een verklaring weten.

“Als gemeente houden we de regelgeving nauwlettend in de gaten. Als daar aanleiding voor is zullen we onze werkwijze aanpassen aan de nieuwe wet- en regelgeving”, laat wethouder Wim Elferdink in een verklaring weten. “De kwaliteit van het werk staat voor ons voorop. Het gaat hier tenslotte om natuurontwikkeling.” De Tweede Kamer nam dinsdag een motie aan van de SP, waarin de regering wordt verzocht gemeenten op te roepen om niet tot verondieping van diepe plassen over te gaan.

De gemeente zegt begrip te hebben voor de zorgen in de samenleving, maar benadrukt dat de verondieping van de kleiput aan de Driemarkweg past binnen de geldende regelgeving en dat zij bij de uitvoering zeer zorgvuldig te werk gaat. Winterswijk hanteert naar eigen zeggen een norm van tien procent als bodemvreemd materiaal, terwijl maximaal twintig procent is toegestaan.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)