Winst De Graafschap over gestopt seizoen

Gepubliceerd: 02-11-2020 13:11. Bijgewerkt: 02-11-2020 18:44

De Graafschap heeft over het afgelopen seizoen een winst geboekt van meer dan twee ton. Steun van sponsoren en supporters, de NOW-regeling en transferinkomsten zorgen voor zwarte cijfers op stadion De Vijverberg.

“Ik ben er blij mee, maar het spannendste seizoen komt er nu aan”, zegt financieel directeur Remon Enting in reactie op de jaarcijfers. Na het mislopen van promotie na het tweeluik met Sparta lukte het De Graafschap alsnog een winst te boeken van 202.355 euro over het seizoen 2019/2020. Volgens de club is de belangrijkste factor dat supporters en sponsoren vorig seizoen hebben afgezien van compensatie voor de laatste wedstrijden. Ook de kleine miljoen euro aan transferinkomsten, door de verhuizingen van Delano Burgzorg (Spezia), Youssef El Jebli (Al-Faisaly) en Luuk de Jong (Sevilla), zijn een wezenlijk onderdeel van de zwarte cijfers. Hoewel een deel hiervan terugvloeide naar investeerders.

De Graafschap wordt op basis van de cijfers door de KNVB ingedeeld bij de ‘financieel gezonde clubs’. Sinds 2012 is het weerstandsvermogen volgens Enting van bijna vier miljoen euro negatief verbeterd tot een negatief saldo van 400.000 euro. “We waren nog één goede transfer verwijderd van een positief vermogen gaf ik weleens gekscherend aan”, aldus Enting. “Maar door de coronacrisis is dat nu afwachten. Ik denk dat we het pas na corona weer over een positief weerstandvermogen moeten hebben.”

Van den Boomen en Owusu door
Hoe groot het effect van corona wordt op de financiën voor dit seizoen is de vraag. Wel worden de transfers van Branco van den Boomen (Toulouse) en Leeroy Owusu (Willem II) dit jaar meegenomen in de cijfers. “Dat zullen we hard nodig hebben om break-even te draaien”, denkt Enting. Omdat het weerstandsvermogen flink is verbeterd, heeft de financieel directeur vertrouwen. “Voor de korte termijn hebben we weinig zorgen. Het is meer de onduidelijkheid voor de toekomst. Zonder overheidsregeling zullen we niet positief kunnen draaien en voor de rest is het afwachten.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)