Winnend Longa'30 neemt revanche op RKZVC

Gepubliceerd: 15-09-2019 16:09. Bijgewerkt: 15-09-2019 17:09

Longa’30 heeft zaterdagavond revanche genomen voor de 0-5 nederlaag die het twee jaar geleden leed in de derby tegen RKZVC. Onder het toeziend oog van drieduizend toeschouwers werd het in de Oost Gelderse clash 0-2 voor de gasten uit Lichtenvoorde, die daarmee voor het eerst na ruim veertig jaar weten te winnen van de club uit Zieuwent.

“In het begin was het niet goed, maar we knokten ons terug in de wedstrijd en langzamerhand werden wij dominanter”, aldus Longa’30-coach Erik Zandstra. “De tweede helft waren wij heer en meester, dus ik denk dat wij wel terecht gewonnen hebben." Laurens Knippenborg weet waar zijn Zieuwentse ploeg het heeft laten liggen tijdens het duel. “Een aantal mensen zaten totaal niet in de wedstrijd en op het middenveld werden we overlopen”, legt de coach van RKZVC uit. “Op een gegeven moment slagen ze erin om over ons weg te voetballen, terwijl wij kwalitatief gezien genoeg in huis moeten hebben om eronderuit te spelen.” 

Van de laatste vier derby's wist Longa'30 er geen één te winnen. De laatste burenruzie was in 2017, toen troffen beide ploegen elkaar in de eerste klasse. “Twee jaar geleden ga je er schaamteloos met 5-0 af en dat zit echt wel in je achterhoofd”, vertelt Longa-aanvaller Tim Bader. “Ik voelde binnen de groep dat de koppies goed stonden, en dan is dit het perfecte medicijn om punten te pakken.” Voor Sjors Storkhorst liep de avond uit op een teleurstelling. "We hebben het publiek niet kunnen vermaken en dat willen we wel altijd", duidt de aanvaller van RKZVC. "Deze potjes daar leef je de hele week naar toe, en als je dan zo'n slechte wedstrijd speelt is dan jammer."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)