Winkels Montferland nog niet langer open

Gepubliceerd: 21-01-2019 15:01. Bijgewerkt: 22-01-2019 9:14

Wethouder Martin Som heeft het voorstel om de openingstijden op zondag te verruimen voorlopig teruggetrokken. De Albert Heijn in Didam had hierop aangedrongen bij Montferland, maar Som wil eerst onderzoeken of er wel genoeg draagvlak is bij andere ondernemers.

“Dit kan de doodsteek zijn voor kleinere ondernemers”, zegt Henk Groote van Lijst Groot Montferland over het plan. Samen met de PvdA vraagt de partij zich af welke afweging de wethouder heeft gemaakt om het voorstel te doen. “Het verzoek komt nu van één winkelier uit Didam", aldus Boris van Oosterom van Lijst Groot Montferland. "Wij willen weten hoe de rest van de ondernemers hierin staan." Els Rutting van de PvdA weet dat ondernemers in ’s-Heerenberg niet actief benaderd zijn door de gemeente. “Ze keken mij glazig aan toen ik het ze vroeg. Het lijkt mij allemaal wat te voorbarig.”

Wethouder Som erkent dat hij geen navraag heeft gedaan bij de ondernemersverenigingen. “Supermarkten in Didam weten dat het speelt en overwegen op zondag langer open te gaan. Wij willen als gemeente niemand verplichten om op zondag open te gaan. Het verzoek van de Albert Heijn willen wij alleen als aanleiding gebruiken.” Na terugtrekking van het voorstel wil Som nu in gesprek treden met ondernemersverenigingen. "We kunnen straks niet zeggen dat we het in Didam wel doen en voor ’s-Heerenberg niet."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)