Wim Sinderdinck treedt af als wethouder

Gepubliceerd: 07-07-2020 17:07. Bijgewerkt: 07-07-2020 17:31

Wim Sinderdinck is afgetreden als wethouder van de gemeente Montferland. Zijn gezondheid laat het niet toe om de rol van wethouder langer te vervullen.

“Het is jammer dat Wim dit ingrijpende, maar moedige besluit heeft genomen”, laat burgemeester Peter de Baat in een reactie weten. “We hebben Wim leren kennen als een warme, sociale en betrokken collega, die dit karakter soms wat verstopt achter zijn korte en bondige manier van formuleren. Met het gezamenlijke college wensen we Wim een toekomst in goede gezondheid toe”, zegt De Baat. Afgelopen mei legde Sinderdinck zijn taken stil door gezondheidsproblemen. Even daarvoor kwam hij onder vuur te liggen, omdat de gemeente de indicatie voor huishoudelijke hulp wilde intrekken bij inwoners die tijdens de coronacrisis geen huishoudelijke hulp meer willen ontvangen.

De portefeuilles van Sinderdinck waren al verdeeld onder de overige collegeleden. Burgemeester Peter de Baat neemt volksgezondheid over, wethouder Walter Gerritsen handhaving en welzijn en wethouder Ruth Mijnen de jeugdwet en wmo. 

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)