Wijkagent uit zorgen over jongeren op straat

Gepubliceerd: 20-03-2020 14:03. Bijgewerkt: 20-03-2020 14:59

Wijkagent Wim Beernink spreekt zijn zorgen uit over jongeren die samenkomen op straat in Winterswijk. Hij merkt dat ze zich weinig aantrekken van de oproep om zo min mogelijk contact te hebben en afstand te bewaren.

“Wij begrijpen dat de verveling toeslaat”, zo laat de wijkagent weten in een bericht op Facebook. “Wij begrijpen dat de jeugd af en toe naar buiten wil. Echter is de situatie zoals wij die nu aantreffen zeer onwenselijk.” Beernink geeft aan in Winterswijk grote groepen jongeren op straat tegen te komen. “Wij zien ze samenkomen, dicht bij elkaar staan of zitten zonder rekening te houden met de geadviseerde afstand. Wij vinden dit zeer zorgelijk. Een grote groep jongeren lijkt geen rekening te houden met de kans op besmetting.”

De wijkagent wijst naar de gedwongen sluiting van scholen en horeca en hamert op de noodzakelijkheid van het bewaren van afstand om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. “Wij vragen dan ook om uw medewerking en vragen u uw kind zoveel mogelijk thuis te houden”, aldus de wijkagent. “Laten we allemaal ons steentje bijdragen om te voorkomen dat dit virus zich verder verspreidt!”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)