Wijk Doetinchem op slot voor kampioensduel

Gepubliceerd: 14-05-2019 11:05. Bijgewerkt: 14-05-2019 12:06

Doetinchem neemt in samenspraak met de politie en De Graafschap diverse maatregelen in aanloop naar het mogelijke kampioensduel van Ajax op De Vijverberg. Zo wordt de wijk rondom het stadion woensdag vanaf 16.30 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer zonder bestemming en moeten supporters rekening houden met verscherpte controles.


“Door het verloop van de wedstrijden is de spanning er wel wat af”, verwacht burgemeester Mark Boumans. Ajax is nagenoeg zeker van het kampioenschap, terwijl De Graafschap weet dat er nacompetitievoetbal wacht. “Dus het beeld is dat het rustig kan blijven”, vervolgt Boumans. “We weten dat we gasten krijgen uit Amsterdam, die zijn welkom, tenzij je geen kaartje hebt. Dan kan je beter in Amsterdam blijven. Ga daar lekker vieren, want op de woensdag is hier verder niks te doen.”

Ajax-supporters die niet in het bezit zijn van een toegangsbewijs voor de wedstrijd, worden door de politie in Doetinchem teruggestuurd. Mochten fans in de stad worden aangehouden, zijn ze niet welkom bij een eventuele huldiging in Amsterdam. Zij krijgen dan een meldplicht of een gebiedsverbod opgelegd. De Graafschap liet eerder al weten doorverkochte toegangskaarten te blokkeren.

Waarschuwing voor veldbetreders
De Graafschap laat daarnaast expliciet weten dat het voor supporters verboden is om na de wedstrijd het veld te betreden. Dit kan de Doetinchemse voetbalclub op een boete van meer dan 15.000 euro komen te staan. Ook hangt De Graafschap nog een voorwaardelijke straf boven het hoofd van het spelen van een wedstrijd zonder publiek.

Aanhoudingen na vorige editie
De vorige ontmoeting tussen beide ploegen in Doetinchem liep flink uit de hand. Ajax verspeelde in mei 2016 tegen De Graafschap het landskampioenschap door een 1-1 gelijkspel, waarna het onrustig werd rondom het stadion. In totaal verrichtte de politie die dag twaalf aanhoudingen.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)