Wielrenners luiden noodklok om veiligheid

Gepubliceerd: 25-08-2017 12:08. Bijgewerkt: 25-08-2017 12:35

RTV De Zwaluwen wil weg van het bedrijventerrein Verheulsweide. De wielervereniging spreekt van een levensgevaarlijke situatie op het parcours nabij het station in Doetinchem.


"Eigenlijk hadden we hier al weg moeten zijn", vertelt Gerjo Berentschot, voorzitter van Ren- en Toervereniging De Zwaluwen. Met name de veiligheid is volgens Berentschot een probleem. Wielrenner en Zwaluwen-lid Koen Bouwman sluit zich daarbij aan. "We hebben drie blinde bochten in het parcours zitten, na elke bocht kan er zomaar een bus of een vrachtwagen tegengesteld komen", vertelt de Ulftenaar die momenteel uitkomt in de Vuelta. "Je moet er niet aan denken dat je met boven de 40 kilometer per uur op een auto klapt."

De vereniging wil zo snel mogelijk weg van de Verheulsweide. "We zijn bereid hartstikke veel concessies te doen", benadrukt voorzitter Berentschot. "Heel veel locaties zijn bespreekbaar, binnen en buiten Doetinchem." Bouwman zet de woorden van zijn voorzitter kracht bij: "Het moet gewoon veilig zijn", aldus de wielrenner van LottoNL-Jumbo. "Er zijn niet heel veel wielerteams in de regio. Het zou heel slecht zijn als deze zou verdwijnen omdat er niet veilig gefietst kan worden."

Verhuizing naar Bezelhorst wordt lastig

Eerder waren De Zwaluwen dicht bij een verhuizing naar De Bezelhorst. De gesprekken met de gemeente over deze mogelijke verhuizing liepen echter op niks uit, tot onvrede van de wielervereniging. Doetinchem geeft aan binnenkort in gesprek te willen gaan met de wielervereniging. Een verhuizing naar de Bezelhorst is volgens de gemeente op dit moment lastig omdat dit gebied is aangewezen als natuurcompensatiegebied.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)