Wielrenners azen op locatie in Montferland

Gepubliceerd: 25-09-2017 14:09. Bijgewerkt: 25-09-2017 15:17

De mogelijke fusie van voetbalverenigingen VV Zeddam en Sint Joris biedt kansen voor wielervereniging De Zwaluwen. De Doetinchemse wielrenners hopen te verhuizen naar een multifunctionele accommodatie in Montferland, ondanks gesprekken met Bronckhorst en Doetinchem.

"Het is een heel pril iets, maar ik heb wel mijn hoop daarop gevestigd", aldus voorzitter Gerjo Berentschot van RTV De Zwaluwen. "Het mooiste is als je het kan integreren met andere verenigingen." De wielervereniging zit op dit moment nabij het station in Doetinchem, maar kan daar niet meer uit de voeten. De wielrenners spreken van een levensgevaarlijke situatie. Wilfried Lubbers, voorzitter van de werkgroep die de fusie tussen VV Zeddam en Sint Joris uit Braamt begeleid, is enthousiast over het plan: "Wij staan er positief in", aldus Lubbers. "Elke mogelijkheid tot een multifunctionele accommodatie is een goede voor de samenleving."

Momenteel voert de gemeente Montferland een onderzoek uit naar de fusie tussen voetbalverenigingen Sint Joris en VV Zeddam. Duidelijk moet worden of de bouw van een geheel nieuwe accommodatie, of een verhuizing naar Braamt of Zeddam de voorkeur geniet. "De accommodatie is het probleem niet", zo legt Berentschot de visie van de wielervereniging uit. "Er moet alleen wel een parcours van anderhalve kilometer worden aangelegd." Over een maand worden de resultaten van het onderzoek over de verhuizing verwacht.

Mogelijkheden in Bronckhorst en Doetinchem
Naast de mogelijkheid in Montferland zijn er volgens voorzitter Berentschot ook opties in Bronckhorst en Doetinchem. Zo zou het aanleggen van een parcours bij vuilnisbelt Langenberg in Zelhem een mogelijkheid zijn, hoewel de buurt er vooralsnog tegen is. Doetinchem geeft aan dat bij de realisatie van het nieuwe ziekenhuis en de bouw van het Van der Valk-hotel mogelijk ruimte is voor de wielervereniging. Toch gaat de voorkeur van Berentschot voorlopig uit naar Montferland.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)