Wielrenner uit Ruurlo naar Team Sunweb

Gepubliceerd: 13-10-2020 10:10. Bijgewerkt: 13-10-2020 11:40

Wielrenner Pepijn Reinderink maakt volgend jaar de overstap naar de opleidingsploeg van Team Sunweb. De 18-jarige reed zich in buitenlandse koersen in de kijker van de ploeg waarvoor ook Zelhemmer Joris Nieuwenhuis uitkomt.

"Ik werd vijfde in het eindklassement van de Ronde van Oostenrijk en won een bergrit in een meerdaagse Franse rittenkoers", legt Reinderink uit. "Ook won ik nog twee keer de sprinttrui, maar dat was meer omdat ik in de kopgroep zat. Het is niet zo dat ik een rappe sprinter ben. Ik moet het meer hebben van bergop rijden." Reinderink kreeg samen met zijn 16-jarige broertje Joris onderdak bij het Belgische wielerteam Acrog-Tormans, om zo in de buitenlandse koersen van start te kunnen gaan. Tegelijkertijd bleef de Ruurloër lid van wieler- en wielervereniging De Stofwolk. De Eibergse vereniging is blij met de overstap van hun lid. "Vanzelfsprekend zijn we hier als club enorm trots op", aldus Dennis Rondeel van De Stofwolk. "Het is mooi voor onze trainers, maar in de eerste plaats is het uiteraard een fantastische prestatie van Pepijn."

Het contract bij het Developmentteam van Team Sunweb betekent dat Reinderink verhuist naar Sittard, waar zijn nieuwe ploeg een trainingscentrum heeft: "Ik heb net de havo afgerond. Ik had natuurlijk aan een nieuwe opleiding kunnen beginnen, maar dat zou niet te combineren zijn. Wonen in Sittard en studeren aan een opleiding in deze regio, dat is niet te doen. Vandaar dat ik een tussenjaar heb genomen." Daarmee stelt Reinderink alles in dienst van het grote doel dat hij heeft: profwielrenner worden.
  
In voetsporen van Leemreize
De 18-jarige is de tweede Ruurloër in korte tijd die de overstap maakt naar een opleidingsteam van een WorldTour-ploeg. Eerder ging zijn plaatsgenoot Gijs Leemreize hem voor met de stap naar de opleidingsploeg van Jumbo-Visma. Leemreize presteerde dit jaar zo goed, dat hij volgend jaar de overstap maakt naar de profs van de Nederlandse ploeg.

Foto: Pepijn Reinderink (rechts op de foto)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)