Wielrenner Reinderink volgt broer naar DSM

Gepubliceerd: 20-09-2021 13:09.

Wielrenner Joris Reinderink uit Ruurlo heeft een contract getekend bij de opleidingsploeg van Team DSM. Vorig jaar maakte zijn broer Pepijn Reinderink al de stap naar de ploeg waar Zelhemmer Joris Nieuwenhuis voor de hoofdmacht rijdt.

"Vanaf het begin bleek dat de ploeg en ik hetzelfde dachten over de manier van trainen en het proces om een betere wielrenner te worden", aldus de zeventienjarige coureur. "Daarom ben ik erg blij om voor Team DSM te gaan rijden volgend jaar. Ik vind het ook fijn om weer met mijn broer Pepijn in één team te rijden. Hij is heel positief over de manier van werken van het team." Rudi Kemna, hoofd coaching van Team DSM, geeft aan de ontwikkeling van Joris al een tijdje in de gaten te hebben gehouden: "Hij is een getalenteerde klimmer. Onder begeleiding van onze experts en onze manier van werken, geloven we dat we met hem nog een boel progressie kunnen maken."

De renner uit Ruurlo reed een goed afgelopen seizoen, waarin hij onder meer in de top tien eindigde van de Vuelta al Besaya en Valromey Juniors. Reinders eindigde daarnaast met een vierde plek net naast het podium in de juniorenkoers Cours de la Paix Juniors.

Foto: Pepijn Reinderink (archief, Joris link op de foto)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)