Wielrenner Leemreize uit Ruurlo naar Jumbo-Visma

Gepubliceerd: 28-06-2019 19:06. Bijgewerkt: 28-06-2019 20:01

Wielrenner Gijs Leemreize uit Ruurlo maakt met ingang van 2020 de overstap van de Aaltense formatie Sensa-Kanjers voor Kanjers naar de opleidingsploeg van Jumbo-Visma. Volgens ploegleider Arjan Ribbers heeft de 19-jarige Leemreize het in zich om de nieuwe Robert Gesink te worden.

"Door de komst van Han Vaanhold als ploegleider konden wij dit seizoen een ander programma gaan rijden, met meer buitenlandse koersen", legt Ribbers uit. "In die koersen heeft Gijs zich in de etalage kunnen zetten." Dat deed Leemreize met verve. Zo won hij onder andere het bergklassement in de Poolse Carpathian Couriers Race. Mede daardoor werd Leemreize eerder dit seizoen geselecteerd voor de Nederlandse beloftenselectie voor de Orlon Cup. "Daar reed Gijs weer heel goed met een achtste plaats en werd hij de beste Nederlander", aldus Ribbers. "Toen is het balletje gaan rollen en kwam ook al snel de interesse. Vervolgens mocht Gijs een test komen rijden en die was echt uitzonderlijk goed. Binnen een week hebben ze vervolgens laten weten dat hij volgend seizoen voor hen mocht koersen."

Het succes van Leemreize vervult Ribbers met trots: "Dit is waar we het als wielerploeg voor doen. We wisten dat Gijs kwaliteiten had, maar dat het zo snel zou gaan hadden we ook niet verwacht." Ook Leemreize zelf had dat niet verwacht. "We waren vorig jaar na een koers een keer aan het praten over zijn ambities. Toen gaf hij aan dat hij voor het hoogst haalbare wilde gaan, maar dat prof worden lastig zou zijn. En nu wordt hij dat volgend jaar al", aldus Ribbers. Ribbers voorziet een grote toekomst voor Leemreize: "Hij is echt een ruwe diamant, die het met de juiste begeleiding in zich heeft om de nieuwe Robert Gesink te worden. In Nederland vind je bijna niemand die zo goed een berg omhoog kan."

Foto: Sensa-Kanjers voor Kanjers Cycling Team

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)