Wielrenner Leemreize geopereerd na valpartij

Gepubliceerd: 29-07-2020 10:07. Bijgewerkt: 29-07-2020 10:44

Gijs Leemreize is dinsdag hard gevallen in de eerste etappe van de Vuelta a Burgos. Bij een valpartij raakte de Ruurlose wielrenner gewond aan zijn vingertopje, waarna hij zijn weg niet kon vervolgen.

De eerste rit in de Spaanse etappekoers voerde de renners van de Kathedraal van Burgos terug naar de stad in het Noorden van Spanje. Zo'n 54 kilometer voor de eindstreep ging het mis voor de Ruurloër, die betrokken raakte bij een valpartij in het nerveuze peloton. Bij de val raakte een vingertopje van Leemreize beschadigd, waarna de 20-jarige de strijd moest staken. De 20-jarige wielrenner werd overgebracht naar het ziekenhuis in Spanje en is daar dezelfde avond nog met succes geopereerd aan zijn vingertop.

De Ruurloër die dit jaar rijdt voor de beloftenploeg van Jumbo-Visma, reed de Spaanse etappekoers voor het profteam van de Nederlandse wielrenploeg. Vorige week werd bekend dat Leemreize volgend jaar de stap maakt en profwielrenner wordt bij Jumbo-Visma. Opvallend detail, Leemreize reed nog geen wedstrijd voor het ontwikkelingsteam van de ploeg.

Foto: Jumbo-Visma

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)