Wielrenner Gesink verlengt bij Jumbo-Visma

Gepubliceerd: 23-03-2021 15:03. Bijgewerkt: 23-03-2021 15:03

Wielrenner Robert Gesink heeft zijn aflopende contract bij Jumbo-Visma met twee jaar verlengd. De in Varsseveld geboren coureur ligt daardoor tot eind 2023 vast bij de Nederlandse WorldTour-formatie.

"Ik ben blij dat ik nog twee jaar langer onderdeel mag uitmaken van deze fantastische ploeg", aldus Gesink, die zijn contractverlenging op de website van de ploeg 'supermooi nieuws' noemt. "Van jongs af aan had ik altijd de droom om bij de grootste Nederlandse ploeg te mogen fietsen." Gesink is 34 jaar oud, maar denkt voorlopig niet aan stoppen: "Ik heb het gevoel dat ik nog wel even mee kan. Ik heb plezier in wat ik doe en mijn niveau is nog altijd goed. Het is door de jaren heen heel erg constant geworden." Gesink rijdt sinds 2007 voor de formatie, die toen nog Rabobank ProTeam heette. De Varssevelder was ooit een grote belofte als klassementsrenner, maar vervult sinds enkele jaren de rol van superknecht in dienst van kopmannen als Primoz Roglic en Tom Dumoulin.

Naast Gesink tekenden ook klassementsrenner Steven Kruijswijk en knecht Jos van Emden voor twee jaar bij. “Jos, Steven en Robert hebben er mede voor gezorgd dat er een nieuwe cultuur in de ploeg is gekomen”, aldus ploegbaas Richard Plugge, die aangeeft dat de drie bij hebben gedragen aan de verandering van de Nederlandse wielerploeg: "Onze manier van werken en met elkaar omgaan is door hun mee vormgegeven. Zij waren renners die zagen dat het anders moest en kon. Dat vind ik heel mooi. We hebben intussen heel veel samen meegemaakt. Dat maakt het extra mooi dat ze nog zeker twee jaar bij ons blijven."


Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)