Wielerkoers aangepast door grote droogte

Gepubliceerd: 07-08-2018 10:08.

De Ronde van de Achterhoek is door de extreme droogte genoodzaakt aanpassingen te doen in het parcours van de koers op zondag 19 augustus. De organisatie heeft alternatieven gezocht voor een aantal zandwegen.

“Op een aantal plekken is de toplaag van de zandweg volledig verwaaid, zodat deze wel gebruikt kan worden”, aldus Gerard van Balveren, voorzitter van de organisatie achter de wielerkoers. “Op andere plekken zal de koers worden omgeleid, omdat de zandweg zelfs voor semiprofessionele renners en topamateurs door de aanhoudende droogte onbegaanbaar is geworden.” De 190 kilometer lange wielerkoers leidt renners vanuit Groenlo, via Winterswijk en de gemeente naar Bronckhorst naar finishplaats Gendringen.

De organisatie benadrukt dat de wedstrijd zelf niet in gevaar is. “Maar we hebben ook een verantwoordelijkheid richting de renners als het gaat om hun veiligheid”, aldus Van Balveren. “Daarom zijn de afgelopen dagen inspecties verricht op de zandwegen. Die zullen ook de komende weken doorgezet worden, tot daags voor de koers.”

Foto: Sportfoto.nl

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)