Westerhof woedend op voormalig assistent

Gepubliceerd: 28-07-2020 16:07.

Clemens Westerhof is beschuldigd van het verkopen van de wedstrijd Nigeria-Italië op het WK van 1994 voor een bedrag van honderdduizend dollar. De ex-bondscoach van Nigeria, geboren in Beek, is woedend over die aantijgingen.

"Ja, mijn relatie met Bonfrère is naar de kloten", aldus Westerhof over zijn voormalig assistent van wie de beschuldigingen kwamen. De voetbaltrainer spande een kort geding aan dat dinsdag voor de rechtbank in Arnhem diende, meldt Omroep Gelderland. Jo Bonfrère was zelf ook aanwezig, maar reageerde met een wegwerpgebaar op de aanwezige journalisten. Westerhof daarentegen stond iedereen uitgebreid te woord. "Hij is een leugenaar, altijd al geweest. Ik kan geen respect meer voor hem opbrengen. Hoe kun je nou zeggen dat ik een wedstrijd heb verkocht, op het WK. Ik ben een voetballiefhebber, geen makelaar of handelaar. We verloren van Italië, omdat er twee normale doelpunten zijn gevallen. Een mooie van Roberto Baggio en een penalty. Wat moet je daaraan verkopen?"

Bonfrère meldde in de rechtszaal dat hij niet gezegd had dat Westerhof de wedstrijd heeft verkocht, maar dat een speler dat had beweerd. "Een speler zou dat gezegd hebben? Hij heeft het zelf gezegd op de radio in Nigeria. Als hij dat niet toegeeft, laat ik die vent van de radio hierheen komen uit Nigeria", aldus een ziedende Westerhof. "Dan betaal ik zijn vliegticket wel. Het is echt zo, want waarom belden de kranten mij dan op? Bellen ze mij omdat er iets uit de lucht gegrepen is?" Zijn voormalig assistent heeft compleet afgedaan voor de Beekenaar. "Ik heb geen waardering meer voor Bonfrère. Hij was een goeie trainer, heeft zelfs de Olympische Spelen gewonnen met Nigeria. Maar nu liegt hij."

Vermoeden
Westerhof heeft wel een vermoeden wat er achter zit. "Ja, er is een enquête gehouden welke buitenlandse trainer het beste was in Nigeria. En daarbij werd ik nummer één. En Bonfrère nummer twee. Dat heeft hem altijd pijn gedaan, dat hij assistent was en nummer twee en niet de grote baas. Ik was de baas, af en uit."

Rectificatie
Westerhof was in beeld om weer een functie te krijgen bij de Nigeriaanse voetbalbond, als technisch directeur of adviseur. "Ik heb een gesprek gehad met de voorzitter van de voetbalbond. Maar ik hoor niks. Ik zou voor 1 juli bericht krijgen. Daarom kan ik deze onzin niet gebruiken. En eis ik een rectificatie."

Excuses
"Hij zal zijn excuus moeten aanbieden", aldus Westerhof. "Aan mij en in de media in Nigeria. En dan kan hij mijn naam weer een beetje oplappen. Want die heeft wel een knauw gekregen, want ze belden me op dat ik gearresteerd zou worden als ik weer in Nigeria kwam. Ik, die dat spelletje zo grandioos vind, zou een wedstrijd verkopen. Nee."

Foto: Omroep Gederland

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)