Westendorp groeit weer door breedtesport

Gepubliceerd: 11-08-2021 16:08. Bijgewerkt: 11-08-2021 16:55

Sportvereniging Westendorp had net als andere kleinere voetbalclubs in de regio te maken met een teruglopend ledenaantal. Het aanbieden van andere sporten en beweegmogelijkheden door het bestuur bleek vier jaar geleden een gouden greep, want inmiddels is de club gegroeid naar meer dan tweehonderd leden.


"We zagen toen een hele duidelijke trend dat je minder leden hebt bij het voetbal", legt voorzitter Rob Holtslag de omslag van zijn club uit. "Dan kun je stug volhouden dat je dat allemaal wel overleefd, maar maar als bestuur hebben we toen besloten dat niet te doen. We wilden meer mensen betrokken krijgen bij de club. Dat is voor het sociale aspect heel goed, maar ook voor het lichamelijke gedeelte." Naast voetbal is er nu ook de mogelijkheid om aan onder meer bootcamp, wandelen, fietsen en walking football te doen. Daardoor is er nu vrijwel elke doordeweekse ochtend bedrijvigheid op het sportcomplex en groeide het ledenaantal van 140 naar ruim 220. "We maken een enorme groei door", aldus de voorzitter. "Dat is erg goed voor de gezondheid van de mensen, dat is echt geweldig. Voor het clubgevoel is het ook fantastisch."

Wim te Mebel is vanaf het begin een enthousiaste deelnemer aan het walking football op de woensdagochtend. Hij is blij dat de activiteit hem in contact met zijn voetbalvrienden brengt en dat hij even van huis is: "We hebben een groep van dertig ouderen bij elkaar. Terwijl er dan een bal gepassd wordt, hoor je ondertussen alweer een mop. Dat komt ook direct weer naar voren, dat is prachtig. Je bent even het huis uit, komt hier en het is direct lachen."

Still going strong
Het blijven bewegen is positief, maar volgens Holtslag is het sociale aspect rond het walking football misschien nog wel van groter belang: "Normaal begint het om 10.00 uur, maar om 09.00 uur zitten we hier al aan de koffie. Als er gesport is wordt er 's middags vaak ook nog een stukje onderhoud gedaan aan het sportcomplex." Te Mebel mag dan 86 jaar oud zijn, voorlopig denkt hij nog niet aan stoppen met sporten: "Zo lang als het kan", zegt hij lachend. "Dan blijf ik doorgaan. Dat is helemaal geen probleem, dat doen we gewoon."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)