Wereldwijde doorbraak lonkt voor FASHR

Gepubliceerd: 21-12-2018 19:12. Bijgewerkt: 21-12-2018 17:41

Esporter Dion ‘FASHR’ Derksen staat, nu hij de Benelux aan het ‘uitspelen’ is, aan de voet van een wereldwijde doorbraak. In deze documentaire nemen we een kijkje in het leven van de 22-jarige Doetinchemmer.


Doordat Derksen om medische redenen niet meer kon voetballen, ging hij intensief aan de slag met de grote passie die hij van jongs af aan al met zijn vader deelde: gamen. Na allerlei spellen gespeeld te hebben bleef hij er op één steken, namelijk het schietspel Counterstrike: Global Offensive (CS:GO). Derksen won in zijn relatief korte carrière al meerdere nationale en internationale prijzen.

In deze documentaire bekijken we de opkomst van Derksen door de ogen van onder meer zijn ouders, de eigenaar van zijn team Defusekids en bekende CS:GO-commentator Thiadrik Oldersma. De opkomst richting zijn ultieme droom: een zogenoemde ‘major’ winnen, wereldwijd zijn dat de grootste toernooien waar gespeeld wordt om prijzengeld van miljoenen. De documentaire is tot stand gekomen met hulp van ESL Benelux.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)