Wereldtoppers crossen niet op Zwarte Cross

Gepubliceerd: 10-03-2020 16:03. Bijgewerkt: 10-03-2020 16:59

Motocross-wereldtoppers als Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff zullen dit jaar niet aan de start staan van de Dutch Masters op de Zwarte Cross. Het festival gaat voorlopig gewoon door, de organisatie houdt de communicatie van het RIVM nauwlettend in de gaten.

"Vooralsnog gaat de Zwarte Cross gewoon door en zijn er verder geen aanpassingen in het programma van het festival, met uitzondering van het feit dat de wereldtoppers er dus niet bij zullen zijn'', aldus de organisatie. "Het festival is pas in juli en er kan in de tussentijd nog van alles gebeuren. We houden de berichtgeving nauwlettend in de gaten en we hopen niet tot drastische besluiten te hoeven komen."

De wedstrijd in Italië die meetelt voor het wereldkampioenschap werd vanwege het coronavirus verplaatst van 4 en 5 april, naar het weekend van 19 juli. Het weekend waarin ook de motocrosswedstrijden meetellend voor het Nederlands Kampioenschap verreden zullen worden op de Zwarte Cross. De Feestfabriek is in overleg met de KNMV over de verdere invulling van het weekend.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)