Weinig te zien van controle eindexamengala

Gepubliceerd: 04-06-2019 19:06. Bijgewerkt: 05-06-2019 15:43

Tijdens het eindexamengala van het Gerrit Komrij College in Winterswijk was dinsdagmiddag weinig te merken van aangekondigde controles van voertuigen door de politie. Door handhavers van de gemeente werd wel een 'oogje in het zeil gehouden' en gekeken of de stoet veilig door het centrum van Winterswijk kon rijden.


"Tot nu toe heeft iedereen zich keurig aan de regels gehouden', zegt rector Sjef Lommen. "Er zijn geen voertuigen uit de stoet gehaald, dus de veiligheidsmaatregelen en de oproep die is gedaan heeft goed gewerkt." Volgens Lommen willen veel scholieren het krijgen van een boete niet riskeren voor het moment en de aankomst op een volle markt met veel publiek. Ook de leerlingen zelf merken weinig van de aangekondigde controles. "Je merkt ook niet dat mensen de grenzen aan het opzoeken zijn', zegt een leerling. 'Ik heb nog geen voertuigen gezien die echt niet mogen, dus volgens mij gaat het vrij goed." 

Toch vindt het aanwezige publiek op de Markt in Winterswijk het toch jammer dat ze dit jaar wat spektakel moeten missen. "Mijn zoon rijdt nu met een Porsche mee, maar in het verleden zag je toch meer bijzondere voertuigen", zegt een moeder van één van de scholieren. "Het zijn mooie auto's allemaal, maar ik vind het leuker als iedereen zijn eigen idee er bij heeft. Tegenwoordig zijn ze zo bang dat er iets gebeurd." De politie laat in een reactie weten dat de aankondiging die door de school is gedaan zeker niet is bedoeld om extra streng te gaan controleren. "Onze insteek is dat jongeren van tevoren beter nadenken over de veiligheid. Daarom is er met de school ook een checklist gemaakt, om vooraf naar de veiligheid te kijken", aldus woordvoerder Simen Klok. 


Foto: REGIO8/Omroep Gelderland

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)