Weinig 'inhaalzorg' voor Slingeland

Gepubliceerd: 24-08-2021 15:08. Bijgewerkt: 24-08-2021 16:17

Het Slingeland Ziekenhuis kampt, in tegenstelling tot veel andere ziekenhuizen, niet met lange wachttijden voor de reguliere zorg. Het Doetinchemse ziekenhuis heeft alle zorg vanuit één punt geregeld met als resultaat dat zij alle inhaalzorg al bijna achter de rug hebben.

"Waar we voorheen allemaal als eilandjes werkten, zonder zicht op wat de buren deden, zijn we nu eigenlijk één groot eiland geworden", laat Annemijn Houwers, manager van de 'hospital control room', weten aan Omroep Gelderland. Vanuit die kamer plannen werknemers alle bedden, operaties en personeel zo optimaal mogelijk in, met als gevolg ook in coronatijd weinig onnodig lege bedden. Volgens Houwers is zorg, zelfs de gevallen op de spoedeisende hulp, voorspelbaar: "Als je gegevens over meerdere jaren analyseert, ontdek je patronen."

Over het coronavirus was niets bekend, daarom heeft het Slingeland Ziekenhuis de zorg opgedeeld: De planbare zorg, de acute zorg en de coronazorg. "Acute zorg en coronazorg hadden prioriteit, dus dat moest doorgaan", legt Houwers uit. "Maar we wisten dan nog precies wat er over was voor de planbare zorg." Met die werkwijze konden veel operaties doorgaan.

Onzekere factor
Ziekenhuizen met een tekort aan capaciteit om achterstanden weg te werken kunnen rekenen op hulp van het Slingeland Ziekenhuis. De enige onzekere factor voor het Doetinchemse ziekenhuis is hoeveel mensen de huisarts het afgelopen anderhalf jaar hebben gemeden, maar nu alsnog met een zorgvraag in het ziekenhuis belanden. Daarvoor heeft het ziekenhuis in het najaar extra operatiekamers gereserveerd.

Foto: Omroep Gelderland

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)