Wehl wordt enige vaccinatielocatie in regio

Gepubliceerd: 10-08-2021 16:08. Bijgewerkt: 10-08-2021 16:56

De GGD Noord- en Oost-Gelderland (NOG) breidt vanaf 23 augustus de coronateststraat in Wehl uit met een vaccinatiegedeelte. Daarmee is het de enige plek in de regio waar mensen nog gevaccineerd kunnen worden, eerder werd bekend dat de vaccinatielocaties in Doetinchem, Borculo en Lichtenvoorde sluiten.

"Nu een groot gedeelte van de mensen gevaccineerd is, buigt het grootschalig vaccineren om naar een wijkgerichte aanpak van informeren en vaccineren", aldus de GGD NOG. "Een aantal grote locaties sluit en daar komen diverse initiatieven voor in de plaats. Denk aan de inzet van prikbussen en tijdelijk vaccineren op verschillende locaties in de wijk. Dit gebeurt in nauw overleg met de gemeenten." De gezondheidsdienst geeft aan dat de testlocatie in Wehl wordt uitgebreid met een vaccinatielocatie. Daarbij zal het vaccinatiegedeelte in Wehl gaan beschikken over een eigen parkeergelegenheid en ingang.

De GGD heeft op het moment ook nog een teststraat in Winterswijk, maar uit een overzicht van de gezondheidsdienst blijkt dat hier geen mogelijkheid wordt gecreëerd om een vaccinatie te halen. Eerder werd bekend dat de vaccinatielocaties in Doetinchem, Borculo en Lichtenvoorde zullen sluiten of al gesloten zijn.

Foto: GGD Noord- en Oost-Gelderland (locatie in Wehl)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)