Weer jonge directeur voor Villa Mondriaan

Gepubliceerd: 03-01-2019 12:01. Bijgewerkt: 03-01-2019 12:26

Charlotte Rixten (25) is gepresenteerd als de nieuwe directeur van Villa Mondriaan in Winterswijk. Ze is de opvolger van Judith Kadee, die per maandag 14 januari overstapt naar museum Escher in Het Paleis in Den Haag.

“Het voelt goed om met nieuwe kennis en ervaring terug te keren naar museum Villa Mondriaan, waar, naast de grote namen, aandacht is voor experimentele kunst van jonge veelbelovende kunstenaars”, zo laat Rixten weten. Eerder was ze als junior-directeur werkzaam bij het Winterswijkse museum dat zich onder meer richt op het leven en de kunst van de bekende schilder Piet Mondriaan. Met de keuze voor de 25-jarige Rixten krijgt het museum na de 26-jarige Kadee opnieuw ‘de jongste museumdirecteur van Nederland’.

Rixten was eerder onder meer werkzaam bij het Universiteitsmuseum in Groningen en liep stage als assistent-curator bij Museum De Buitenplaats in Eefde. Ze laat weten vol ambitie de uitdaging in Winterswijk aan te gaan: “In de afgelopen vijf jaar is door mijn voorgangers een geweldig museum opgezet dat nog iedere dag groeit. Ik ga mijn uiterste best doen die groei door te zetten en nog meer te laten zien wat Villa Mondriaan kan.”

Foto: Iris Zaagman


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)