Week zonder ziekenhuisopnames door corona

Gepubliceerd: 27-05-2020 14:05. Bijgewerkt: 27-05-2020 17:20

Het RIVM meldt wederom dat er in de Achterhoek geen nieuwe ziekenhuisopnames zijn voor een coronabesmetting. Het is exact een week geleden dat het instituut voor het laatst meldde dat een nieuwe coronapatiënt uit de regio in het ziekenhuis is opgenomen.

Dat betekent dat Doetinchem de zwaarst getroffen gemeente in de regio blijft met 26 ziekenhuisopnames in verband met het virus. Oude IJsselstreek (21), Montferland (20), Oost Gelre (17), Bronckhorst (17), Berkelland (12), Aalten (9) en Winterswijk (7) kennen minder opgenomen coronapatiënten. In totaal zijn er 129 inwoners uit de regio opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting.

Ook is er wederom geen overlijdensgeval ten gevolge van het virus. Doetinchem blijft ook qua coronadoden het zwaarst getroffen in de regio, met vijftien inwoners die bezweken aan het virus. Oude IJsselstreek (9), Montferland (8), Aalten (7), Berkelland (7), Bronckhorst (7), Oost Gelre (6) en Winterswijk (3) hebben allen minder overlijdensgevallen. In totaal zijn er 62 Achterhoekers bezweken aan het virus.

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld. Niet iedereen met klachten wordt in het ziekenhuis opgenomen of getest, waardoor onduidelijk is hoeveel mensen het virus hebben. Daarnaast worden uit het ziekenhuis ontslagen patiënten niet meegenomen en wordt een overlijden niet altijd dezelfde dag doorgegeven of meegeteld.

Geen nieuws = goed nieuws
Aangezien er reeds een week geen nieuwe bevestigde ziekenhuisopnames zijn, gaat REGIO8 haar berichtgeving omtrent de updates aanpassen. Er worden enkel nog gevallen van nieuwe ziekenhuisopnames of overlijdensgevallen gemeld. Pas wanneer er een nieuwe trend ontstaat zal REGIO8 haar dagelijkse berichtgeving over de updates weer oppakken.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)