Week zonder gemelde coronadoden in regio

Gepubliceerd: 25-05-2020 14:05.

Het RIVM meldt maandag voor de vijfde dag op rij geen nieuwe bevestigde coronagevallen in de Achterhoek. Ook zijn er volgens de organisatie geen nieuwe overlijdensgevallen bijgekomen door een besmetting met het coronavirus.

Woensdag meldde het RIVM voor het laatst dat een nieuwe coronapatiënt uit de regio in het ziekenhuis is opgenomen. Dat betekent dat Doetinchem de zwaarst getroffen gemeente in de regio blijft met 26 ziekenhuisopnames in verband met het virus. Oude IJsselstreek (21), Montferland (20), Oost Gelre (17), Bronckhorst (17), Berkelland (12), Aalten (9) en Winterswijk (7) kennen minder opgenomen coronapatiënten. In totaal zijn er 129 inwoners uit de regio opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting.

Het RIVM meldde opnieuw geen overlijdensgevallen ten gevolge van het virus, waardoor er nu een week lang geen gemelde overlijdensgevallen zijn. Doetinchem blijft ook qua coronadoden het zwaarst getroffen in de regio, met vijftien inwoners die bezweken aan het virus. Oude IJsselstreek (9), Montferland (8), Aalten (7), Berkelland (7), Bronckhorst (7), Oost Gelre (6) en Winterswijk (3) hebben allen minder overlijdensgevallen. In totaal zijn er 62 Achterhoekers bezweken aan het virus.

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld. Niet iedereen met klachten wordt in het ziekenhuis opgenomen of getest, waardoor onduidelijk is hoeveel mensen het virus hebben. Daarnaast worden uit het ziekenhuis ontslagen patiënten niet meegenomen en wordt een overlijden niet altijd dezelfde dag doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)