Week van de waarheid voor het Hessenbad

Gepubliceerd: 17-03-2018 16:03. Bijgewerkt: 17-03-2018 16:54

Het is de week van de waarheid voor het Hessenbad in Hoog-Keppel. Een verenigingsvorm is de voorgestelde reddingsboei voor het buitenzwembad, maar daarvoor moeten honderden inwoners zich inschrijven als lid.


"Deze week bepaalt of de gemeenschap het belangrijk vindt om het zwembad in stand te houden", vertelt Ceciel Bremer, lid van de werkgroep die zich inzet voor het behoud van het Hessenbad. "Door lid te worden voor honderd euro krijgen leden vier pasjes en kunnen ze het hele seizoen zwemmen." Gijs Jolink uit Hummelo neemt maandagochtend symbolisch het eerste lidmaatschap voor het zwembad af. In totaal zijn vijfhonderd leden nodig. "Dat wil zeggen vijfhonderd leden die in de vereniging zitten, vrijwilliger durven te zijn en ook mee willen draaien", benadrukt Johannes Arets van de Dorpsraad Keppel en Eldrik.

Vanuit de vijfhonderd leden komt in totaal 50.000 euro binnen. Met onder meer losse kaartverkoop en zwemlessen hoopt de Dorpsraad het totale budget op te krikken naar 75.000 euro, wat genoeg is voor exploitatie van het bad. Daarnaast wordt gehoopt op medewerking van de gemeente Bronckhorst in het afschaffen van de erfpacht en onroerendezaakbelasting. "Er zijn goede middelen om als gemeente bij te dragen", weet Arets. "Misschien ook een beetje subsidie, soms is dat ook leuk."

Climax in de Hessenhal
Donderdagavond is de climax van de week met een concert van de Koninklijke Militaire Kapel in de Hessenhal in Hoog-Keppel. Dan wordt bekend of het benodigde bedrag is binnengehaald. Het Hessenbad opent hoe dan ook op 29 april haar deuren, maar hoe lang het zwemseizoen deze zomer duurt, is afhankelijk van het aantal leden.

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)