Waterschap gaat in zee met gerecycled plastic

Gepubliceerd: 09-11-2017 16:11. Bijgewerkt: 09-11-2017 16:49

Het Waterschap Rijn en IJssel gaat samenwerken met Save Plastics uit Ulft. Het bedrijf zal hergebruikt kunststof leveren dat wordt ingezet door het waterschap rondom het waterbeheer.


"Wat wij heel graag willen is dat het afval dat in het beheersgebied van Waterschap Rijn en IJssel vrijkomt, gebruikt wordt voor producten in datzelfde beheersgebied", aldus Bram Peters van Save Plastics. "Dus dat ze eigenlijk sparen met hun eigen afval voor hun eigen projecten." Dat plastic afval kan uit de kantoren komen, maar vooral ook uit de natuur. "Ik zou het laaghangend fruit eerst pakken door het afval in de bermen en de rivier eerst te pakken", stelt Peters. Dat is ook waar het waterschap op inzet. "We worden doordrongen dat heel veel rotzooi in de zee achterblijft", aldus dijkgraaf Hein Pieper. "Dat moeten we aan de voorkant uit het milieu halen en hergebruiken."

Save Plastics kan zowel kleine als grote producten maken voor het waterbeheer, dat kan worden ingezet op verschillende vlakken van het waterschap. "Het waterschap heeft een ambitie uitgesproken dat we in ieder geval een beschoeiing of een vlonderbrug gaan leveren", stelt Peters. "Daar zit ongeveer duizend kilo in." Pieper is blij met het duurzame karakter van het Ulftse bedrijf. "Wat wij gewoon hartstikke goed vinden van hun is dat zij alles wat wij zien als afval en rommel zien als grondstof. Dat past precies bij onze filosofie. Er bestaat geen afval, er bestaat slechts grondstof."

Foto: REGIO8


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)