Wagens voor apartigheidsklasse bijna klaar

Gepubliceerd: 14-07-2016 13:07. Bijgewerkt: 14-07-2016 18:59

Met nog enkele dagen te gaan tot de Zwarte Cross zijn de wagens voor de apartigheidsklasse bijna klaar. Enkele vriendengroepen uit Beek leggen deze week de laatste hand aan hun opmerkelijke wagen de Zwarte Cloud.


"Het is bedoeld dat als mensen ons voorbij zien rijden dat ze op 't Achterhoeks zeggen: 'Dat is wel heel apart.'", zegt bouwer Hein Jansen. Hij wordt zelf warm van binnen van de BMW 7-Serie 6-cilinder motor die bovenop staat. Maar de wagen heeft voor iedere bouwer wat wils, zoals bepaalde bouwmaterialen en bouwconstructies. "Het is een samenbouwsel geworden van allemaal persoonlijke interesses in een concept wat bij elkaar zit."

De mannen en vrouwen zijn hebben vanaf december elke woensdagavond aan de wagen geknutseld. De verschillende groepen hadden maar weinig tijd nodig om aan elkaar te wennen. "Na twee bouwavonden was er al een flinke klik, het ging hartstikke goed", aldus bouwer Joost Berndsen. Voor hem is de Zwarte Cross al geslaagd met het behalen van het rennerskwartier. "Als we daar donderdagmorgen staan en ons rennerskwartier netjes hebben ingedeeld is het geslaagd, want de weg daar naartoe is al erg mooi." De cross zelf is het kersje op de taart. "Zo kun je dat wel stellen ja."

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)