Wagenbouwers bijna klaar voor volksfeesten

Gepubliceerd: 13-08-2019 16:08. Bijgewerkt: 13-08-2019 17:24

Het Varsseveldse Volksfeest wordt dit jaar voor de vijftigste keer afgetrapt door de optocht met praalwagens op donderdagavond. Voor veel van de deelnemende groepen, die op dit moment de laatste hand aan hun wagens leggen, is de optocht het hoogtepunt van het feestweekend.


"Zonder optocht hebben we geen feest", aldus Hannie Wisselink van bouwgroep Vrouwen van Nu. "Dat is de start van het feestweekend." De Varsseveldse Gymnastiekvereniging is er al vanaf de allereerste editie bij. Joke Kaminski hielp 47 van de vijftig keer mee aan de bouw van de wagen en zag de optocht veranderen: "Eerder waren het kleinere wagens zonder bloemen, alles werd geverfd. Nu is het bloemen plakken met ieder jaar een ander ontwerp."

Hoewel de bouwgroepen allemaal concurrenten van elkaar zijn en er vroeger een echte strijd was, is er tegenwoordig vooral vriendschappelijk contact. "We helpen elkaar", aldus Wisselink. "We hebben een gezamenlijke appgroep, voor als er eens bloemen te kort zijn. In die zin is er heel veel overleg." Toch denken allebei de wagengroepen dat hun wagen de allermooiste is. "Wij hebben een superwagen", benadrukt Wisselink.

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)