VVD'er wil regio stem geven in Den Haag

Gepubliceerd: 26-02-2021 14:02. Bijgewerkt: 26-02-2021 14:28

Het Lochemse VVD-raadslid Erik Haverkort doet op 17 maart met een veertigste plek op de kieslijst een gooi naar een zetel in de Tweede Kamer. Ondanks dat de VVD de afgelopen jaren regeerde en daar kritiek op kreeg, vindt Haverkort dat de partij veel voor Nederland heeft betekend.


"Ik ben wel trots op wat de VVD de afgelopen tijd heeft gepresteerd", aldus de fractievoorzitter van de Lochemse afdeling. "Als ik denk aan de bankencrisis in 2012. Daar zijn we met elkaar, mede dankzij de VVD, uitgekomen. Onder aan de lijn is de VVD de enige partij die echte oplossingen voor echte problemen, van echte mensen te bedenken en uit te voeren. Dat aspect maakt dat ik me al heel lang thuis voel bij deze partij." Haverkort noemt nog geen concrete plannen, maar geeft aan dat er verschillende thema's in de regio zijn waarvoor hij zich wil inzetten als Tweede Kamerlid. "De Achterhoek heeft een grote verzameling van innovatieve bedrijven, ook is de behoefte aan leefbaarheid groot, en is het wonen in onze kernen en het winkelaanbod belangrijk", aldus de VVD'er.

Volgens Haverkort zijn al deze thema's van groot belang: "Ik ga er voor zorgen, met de rest van de Tweede Kamer, dat we voor de regio dat soort vraagstukken de komende jaren goed invullen." In de peilingen staat de VVD op 35 zetels. Of het Lochemse raadslid met zijn veertigste plek op de kieslijst daadwerkelijk een zetel verovert, weet hij niet: "Als je naar die peilingen kijkt, dan zou het misschien kunnen. Maar dat zijn uiteindelijk ook maar gewoon peiligen en het gaat uiteindelijk ook niet alleen om mij."

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen biedt REGIO8 een podium aan Achterhoekse kandidaten. Kijk hieronder voor eerdere interviews:

- Kaya van den Dikkenberg (JONG)
- Gideon van Meijeren (Forum voor Democratie)

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)