VV Doetinchem klimt met Noord uit een dal

Gepubliceerd: 29-09-2018 12:09. Bijgewerkt: 29-09-2018 16:28

De revitalisatie van sportpark De Bezelhorst in Doetinchem biedt kansen voor VV Doetinchem en de omliggende wijken. De voetbalvereniging ziet na jaren van krimp kans om op te klimmen uit een dal en wil de omliggende buurten meenemen.


“De gemeente stelt zich heel proactief op wat betreft de ontwikkeling in Doetinchem Noord”, aldus voorzitter Ger Melissen van VV Doetinchem. De Graafschap aast in samenspraak met de gemeente al een tijdlang op De Bezelhorst als locatie voor een trainingsaccommodatie. De komst daarvan geeft, samen met de bijdrage van Doetinchem, een kans voor een nieuw leven. “Alle partijen zijn ervan doordrongen dat we in Doetinchem Noord elkaar door dit soort samenwerking en herinrichting alleen maar kunnen versterken”, weet Melissen, die de opwaardering van het sportpark ziet als een kans voor de vereniging, maar ook voor de wijken Bezelhorst, Schöneveld en Overstegen.

De derdeklasser zag het ledenaantal de afgelopen jaren teruglopen van achthonderd naar een kleine vierhonderd leden. Een schril contrast met grote clubs als DZC’68 en VIOD aan de andere kant van de Oude IJssel. “Het zal lang duren voor we de piramide vanuit de jeugd weer opbouwen”, weet Melissen, die heil ziet in samenwerking met DZC door bijvoorbeeld jeugdteams te combineren. “Op termijn kunnen we leuke dingen samen doen.”

Om wijkbewoners en andere geïnteresseerden te informeren over de plannen voor het sportpark organiseert de club op woensdagmiddag 24 oktober en op woensdagmiddag 31 oktober twee informatiedagen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)