Vrijspraak man uit Zevenaar na ontploffing

Gepubliceerd: 28-12-2018 13:12. Bijgewerkt: 28-12-2018 13:59

Een 46-jarige man uit Zevenaar is vrijgesproken voor het veroorzaken van een ontploffing van een brandblusser op oudjaarsavond 2015. Het 13-jarige nichtje van de Zevenaarder liep daarbij fors letsel aan haar been op.

“De rechtbank kon niet met zekerheid vaststellen dat het letsel was ontstaan door toedoen van het handelen van de man en sprak de man dus vrij”, zo laat de Rechtbank Gelderland weten. “De man had namelijk een rookbom gemaakt van een brandblusser en hem werd verweten dat deze brandblusser ontploft was, zodat een deel van de ontplofte brandblusser tegen het been van zijn nichtje was gekomen.” De betreffende brandblusser werd nooit gevonden en ook getuigenverklaringen en verder onderzoek leverden niet genoeg bewijs op voor een veroordeling.

Het 13-jarige meisje liep destijds een zes centimeter lange snijwond aan haar knie op en had en bovendien een gebroken knieschijf. “Ook was de spierpees gedeeltelijk verscheurd en had ze een verscheuring van het botvlies", aldus de rechtbank. "Tijdens de behandeling op de zitting bleek het meisje tot op de dag van vandaag nog last te hebben van haar knie.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)