Vrij vaccineren in Doetinchem na succes

Gepubliceerd: 06-08-2021 10:08. Bijgewerkt: 06-08-2021 11:29

Vanwege het succes kunnen personen zich ook komende week zonder afspraak laten vaccineren in het werkgebied van de GGD Noord- en Oost-Gelderland. De afgelopen week lieten bijna vierhonderd mensen zich zonder afspraak vaccineren in de Achterhoek.

In de Achterhoek gaat het om de locaties in Doetinchem en Lichtenvoorde. Van 9 tot en met 15 augustus kunnen geïnteresseerden tussen 11.00 uur en 19.00 uur binnen lopen. “De vrije inloop geldt alleen voor personen die nog geen vaccinatie hebben gehad”, laat de GGD NOG weten. “Een tweede prik op vrije inloopbasis is niet mogelijk. Belangrijk: neem je ID-bewijs mee.” Ook in Apeldoorn en Zutphen kunnen mensen zonder afspraak terecht, dit geldt niet voor de vaccinatielocatie in Harderwijk. 

Woensdag en donderdag konden personen bij vaccinatielocaties in de gemeente Berkelland en Oost Gelre zich zonder afspraak laten vaccineren. In Borculo kregen 92 mensen een vaccinatie, in Lichtenvoorde was het aantal bezoekers 303. “Op beide locaties hebben jongeren de meeste interesse in vaccineren zonder afspraak”, aldus de GGD. “Ongeveer de helft van het aantal bezoekers komt uit geboortejaar 2003 en later.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)