Vrienden overleden bezoeker rijden eerbetoon

Gepubliceerd: 20-07-2019 16:07. Bijgewerkt: 20-07-2019 16:07

De vrienden van de 18-jarige bezoeker van de Zwarte Cross rijden zondagmorgen op het crossparcours een eerbetoon. Om 11.15 uur rijden de vrienden met rouwbanden om over het parcours.


"Dit is het laatste wat we voor die jongen kunnen doen", aldus Frank, een lid van de vriendengroep. "De klap kwam donderdagavond natuurlijk hartstikke hard aan bij ons. We zijn allemaal diep bedroefd." De vrienden stonden op het punt om naar een privéconcert op het Rennerskwartier te gaan toen het bericht binnen kwam. "Via Whatssap werd het bericht gestuurd en toen was de Zwarte Cross voor ons eigenlijk wel klaar. Toen we terug kwamen bij onze plek was het de eerste paar uur stil, doodstil."

Over de doodsoorzaak is nog niets bekend. "Maar je voelt je wel schuldig. Ik heb nog bier voor hem gehaald, dan denk je.. wat als ik dat niet had gedaan... Maar we gaan niet speculeren over de doodsoorzaak. Dat moet onderzoek uitwijzen, maar hoe je het ook wendt of keert. Hij komt niet meer terug en dat is keihard", aldus Frank tegen over Omroep Gelderland.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)