Vrachtwagens vol hooi en stro naar Limburg

Gepubliceerd: 30-07-2021 8:07. Bijgewerkt: 30-07-2021 8:52

Angélique Venhorst van Louis Venhorst Fourage in Megchelen startte twee weken geleden een inzamelingsactie om veehouders en paardenfokkers in het door overstromingen getroffen Limburg. Vrijdagmorgen startten maar liefst tien vrachtwagens hun motoren om verschillende soorten diervoeding en hooi- en strobalen naar getroffen boeren te brengen.


"De actie is redelijk klein begonnen en heeft nu gigantisch uitgepakt", aldus Venhorst over het eindresultaat. "Ik hoopte eigenlijk op drie tot vier vrachtwagens en als het er tien zouden worden, dan was het mooi. We hebben dat doel gehaald. We vertrekken met acht vrachtwagen en twee daarvan rijden nog een keer terug. Dus in totaal met tien vrachten." Naast de vele fysieke donaties, konden mensen ook een donatie doen op de speciale webpagina van Venhorst Fourage. Dat resulteerde uiteindelijk in een bedrag dat één op één werd overgezet naar diervoeding: "Het is iets meer dan 7.000 euro geworden. Daar zijn we wel heel trots op en ook dankbaar. Voor iedereen die daar aan bij heeft gedragen."

Venhorst ontving vooralsnog dertien hulpvragen van getroffen boeren. Ze verwacht dat dit aantal nog verder oploopt. "Gisteren zijn er nog weer een aantal aanvragen binnengekomen en ik verwacht eigenlijk dat er na vandaag nog meer vragen komen. Mensen zijn de afgelopen twee weken heel druk geweest met het opruimen en schoonmaken en niet met sociale media."

Extra vrachtwagens
Die extra aanvragen zijn volgens Venhorst geen probleem, omdat er nog meer hooi- en strobalen te verdelen zijn. Vanwege het grote aantal donaties moest Venhorst hulp inroepen voor het vervoer: "We hebben zelf vijf vrachtwagens en als je met zoveel vrachtwagens wil gaan, heb je toch wat meer vervoer nodig. Scania Gaanderen heeft twee vrachtwagens ter beschikking gesteld, we hebben nog een oplegger beschikbaar gekregen en Roemaat Transport rijdt mee en zo hebben we het hele setje compleet."

'Heel trots'

Die vrachtwagens werden door Kuster Oil elk ook nog eens voorzien van 100 liter diesel. Venhorst houdt een goed gevoel over aan de actie: "Ik ben wel heel trots op iedereen die heeft meegeholpen. Iedereen die een donatie heeft gedaan, de vrachtwagenchauffers die meerijden en de boeren die dingen gedoneerd hebben. Ik ben heel tevreden."

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)