Vraagtekens bij De Graafschap tegen Jong AZ

Gepubliceerd: 28-02-2020 11:02. Bijgewerkt: 28-02-2020 11:19

Verdediger Ted van de Pavert en aanvoerder Ralf Seuntjens zijn vraagtekens bij De Graafschap in aanloop naar het duel met Jong AZ van vrijdagavond. Bij een overwinning is de ploeg van trainer Mike Snoei winnaar van de derde periodetitel, maar eerder dit seizoen werd nog verloren van de jonge Alkmaarders.


“Dat was die avond dat Ralf Seuntjens enorm gepikeerd was”, weet Snoei nog over het 2-1 verlies op bezoek bij Jong AZ, tot nu toe de enige nederlaag van het seizoen. “Zo had ik hem ook nog niet gezien, dus dat maakte wat los die wedstrijd.” Doelman Hidde Jurjus is gewaarschuwd: “Ik denk dat het een ploeg is die goed onder onze druk zou kunnen uit voetballen als we dat niet goed doen”, zegt de keeper uit Lichtenvoorde. “Dat is wat wij wel willen. We willen hoog druk gaan zetten, ze volledig onder druk zetten en eroverheen klappen in het begin. Ik denk dat zij de kwaliteit hebben om daar onderuit te voetballen, dus we moeten goed beginnen.”

Met een overwinning verzekert De Graafschap zich van de periodetitel, terwijl het bij puntenverlies moet hopen op een misstap van concurrent Cambuur Leeuwarden. “Als je bij een club als De Graafschap zit en je kan een feestje hebben na de wedstrijd, dan moet je daarvoor gaan”, vindt Jurjus. Snoei tempert het enthousiasme en wil niet voorbij het duel kijken: “We zijn op de goede weg, we zijn er klaar voor en als er dan spontaan iets leuks ontstaat na de wedstrijd loop ik als eerste mee in het feestgedruis, maar eerst maar een aan de bak.”

Aanwinsten mogelijk in basis
Ted van de Pavert ontbrak donderdag op de afsluitende training, terwijl aanvoerder Ralf Seuntjens eerder afhaakte. Op basis van de partijvorm lijken winteraanwinsten Victor van den Bogert (Willem II) en Giannis Mystakidis (PAOK Saloniki) hun vervanger te worden. “Dat gaan we vrijdag zien”, zegt Snoei over de inzetbaarheid van het duo. “Ik hoop dat iedereen erbij is, maar we zien aan de aftrap hoe het er echt uitziet.”

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Owusu, Van Heertum, Van den Bogert (Van de Pavert), Baas; Vet, Breinburg, Boomen; Van Mieghem, Mystakidis (Seuntjens), Nijland.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)