Vraagteken achter Seuntjens bij De Graafschap

Gepubliceerd: 18-10-2019 10:10.

De Graafschap hervat vrijdagavond na de interlandperiode de competitie met een uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht op Sportpark Zoudenbalch. Hoewel achter de naam van Ralf Seuntjens nog een vraagteken staat voor de basis, was het weekend zonder competitievoetbal welkom voor de fitheid van de selectie van trainer Mike Snoei.


“Ik was wel blij dat ik een week langer had om te revalideren”, zegt aanvoerder en aanvalsleider Ralf Seuntjens van de Doetinchemmers. “Het zit nu wel redelijk goed.” Bij de keuze voor de basisopstelling moet trainer Mike Snoei in zijn achterhoofd rekening houden met de wedstrijd tegen koploper NAC Breda van maandagavond, waardoor de kapstok mogelijk slechts als wisselspeler in acite komt. “Het is nu even aftasten hoe wij door de laatste trainingen zijn gekomen”, zegt Snoei. “Met Daryl van Mieghem, met Seuntjens en met Toine van Huizen. Dat zijn we aan het bekijken, maar richting deze twee wedstrijden ziet het er allemaal wel een stuk rooskleuriger uit.”

Met Jong FC Utrecht treft De Graafschap de nummer zes van de competitie. “Na drie seizoenen doen ze het nu heel goed onder René Hake (trainer, red.)”, vindt Seuntjens. “Ze spelen gedurfd voetbal, aanvallend. Er zit flink wat talent in, dus het wordt een moeilijke wedstrijd.” Waar De Graafschap eerder wedstrijden tegen Jong FC Utrecht speelde in Spakenburg en in Nieuw Galgenwaard, wordt de ontmoeting nu gespeeld op trainingscomplex Zoudenbalch. “Je kan nog een half uur ouwehoeren over de ondergrond en de entourage, maar je kan daar wel drie punten verdienen”, aldus Snoei. “Laten we ons bezighouden met de kwaliteiten van de tegenstander en zelf proberen beter te worden.”

Baas op het middenveld
Gregor Breinburg kwam tijdens de interlandperiode in actie voor Aruba. Omdat hem rust wordt gegund, krijgt Roland Baas vermoedelijk een basisplek op het middenveld. Jasper van Heertum lijkt de positie van Van Huizen in het centrum van de verdediging over te nemen, terwijl de spitspositie bij afwezigheid van Seuntjens wordt ingevuld door Jordy Thomassen.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Owusu, Van Heertum , Van de Pavert, Tutuarima; Vet, Baas, Van den Boomen; Hamdaoui, Thomassen (Seuntjens), Nijland.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)