Voorlopig geen oplossing voor Hogenkamp

Gepubliceerd: 18-07-2019 20:07. Bijgewerkt: 18-07-2019 21:35

De gemeente ziet op korte termijn geen oplossing voor de problematiek rond basisschool Hogenkamp in Doetinchem. Volgens wethouder Maureen Sluiter begint het proces richting een nieuw gebouw nu van voor af aan. 

“Het bouwplan zoals het voorlag kan gewoon niet”, aldus Sluiter in reactie op vragen van de PvdA-fractie tijdens de raadsvergadering van donderdagavond. “We moeten gewoon weer vanaf nul beginnen.” Basisschool Hogenkamp wil graag uitbreiden en nieuw bouwen bij de hoofdvestiging aan de Lohmanlaan, maar door het groeiende leerlingenaantal zette de gemeente daar vorige week een streep door. De verkeersveiligheid in de wijk zou in het geding zijn. Het afgelopen schooljaar werd de school door 423 leerlingen bezocht en dit aantal stijgt na de zomervakantie naar rond de 450 leerlingen. De school wil niet naar een andere locatie in Doetinchem, maar als openbare school in de wijk Schöneveld blijven fungeren. 


De wethouder kon toezeggen dat de urgentie er ligt om snel tot een oplossing te komen voor de school. “We blijven kijken naar alternatieven en oplossingen, maar ik kan niet toezeggen dat er voor het nieuwe schooljaar al een oplossing op tafel ligt.” De tijdelijke locatie voor de bovenbouwgroepen in de wijk Overstegen blijft voorlopig bestaan. “Ik wil nogmaals benadrukken dat de tijdelijke locatie voor maximaal vijf jaar blijft”, aldus Sluiter. Voor de start van het nieuwe schooljaar in september zullen de school en de gemeente weer om de tafel gaan zitten. De wethouder zal de raad in het najaar verder informeren over de stand van zaken.

Foto: REGIO8/Omroep Gelderland

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)