Voorlopig een streep door Startschotgala

Gepubliceerd: 19-04-2021 17:04. Bijgewerkt: 19-04-2021 18:03

De Feestfabriek stelt het Startschotgala op de Schans in Lichtenvoorde uit. De reden voor het uitstellen van het testevenement is de maatschappelijke discussie rond de Fieldlab Evenementen.

"Wij hebben de ontwikkelingen rondom de andere fieldlabs op de voet gevolgd", laat Lotte Post namens de organiserende Feestfabriek weten. “We willen graag een bijdrage leveren om de samenleving weer meer te openen, maar merken ook dat er wat leeft in de maatschappij. Daarnaast zien we ook dat de druk op de zorg nog steeds hoog is. Voor nu is het even niet anders.” De organisatie denkt na hoe het evenement in de toekomst alsnog kan plaatvinden. “Voor nu komt 1 mei gewoon te vroeg”, zegt Post. "Wat het betekent voor de bezoekers die al een kaartje hebben gekocht, zijn we op dit moment intern aan het overleggen."

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is blij met het afblazen van het Startschotgala in Lichtenvoorde. "Ik ben blij dat ons signaal succes heeft gehad", zegt woordvoerder Saskia Steenbergen van het Slingeland in een reactie bij Omroep Gelderland. Het ziekenhuis had maandag nog contact gehad met De Feestfabriek, de organisator van het testevenement op de Schans, die jaarlijks het toneel is van de Zwarte Cross. "Ik heb met ze gebeld om te vertellen wat ons standpunt is, dat vond ik wel zo netjes, maar ik ben niet teruggebeld. Ik ben wel blij dat ons signaal serieus is genomen", zegt Steenbergen.

'Ik snap het besluit'
Burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre zegt begrip te hebben voor het besluit van de festivalorganisator. “De Feestfabriek heeft zojuist bekend gemaakt dat zij niet op 1 mei het Startschotgala zullen organiseren. Dit vanwege de maatschappelijke discussie en de druk op de zorg. Ik snap dit besluit en heb hier begrip voor.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)