Volop schaatsplezier op natuurijs in de regio

Gepubliceerd: 15-02-2021 13:02. Bijgewerkt: 15-02-2021 14:00

Inwoners van de regio bonden afgelopen weekend massaal de ijzers onder om te schaatsen op natuurijs. Dat gebeurde op bevroren plassen als het Braamtse Gat en 't Hilgelo bij Winterswijk, maar ook op De Nevelhorst in Didam.


“Het is jaren geleden dat we zo’n mooie ijsvloer hadden”, zegt Didammer Harry Boerstal over de dichtgevroren recreatieplas bij zijn woonplaats. “Met dit zonnetje erbij is het echt genieten.” Tientallen schaatsliefhebbers kwamen zaterdag op de recreatieplas bij Didam af. Liefhebster Marit Krus schaatst nog weleens indoor bij De Scheg in Deventer, maar het schaatsen op natuurijs is voor haar bijzonder. Ze legt uit wat het voor haar betekent: “Dat je jezelf kan zijn”, vindt Marit. “Je kan gevoel in je schaatsen kwijt en leuk rondjes maken.”

Hoewel niet alle schaatsers zich hielden aan de coronamaatregelen genoot Boerstal van het plezier dat mensen hadden. “Het verbroedert enorm”, aldus de Didammer. “Iedereen heeft een woordje naar elkaar toe, dat is echt genieten.” Door de ingezette dooi is het met het schaatsplezier op natuurijs wel gedaan na het weekend. “Dan moet je het ook niet meer wagen”, vindt Boerstal. “Als wij maandag er nog opgaan denken mensen dat het kan, maar we willen het goede voorbeeld geven.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)