Volleybalvereniging Orion flink op de schop

Gepubliceerd: 01-12-2017 15:12. Bijgewerkt: 01-12-2017 15:33

De organisatiestructuur van volleybalvereniging Seesing Personeel Orion gaat flink op de schop. De vereniging ziet kansen om terug te keren naar de oude glorietijden, maar om dat te realiseren moet veel veranderen.

"We kunnen er met z’n allen een fantastische club van maken, zoals wij van oudsher bekend staan in de regio", aldus interim-voorzitter Rudi de Munck. Hij is donderdagavond tijdens een ledenvergadering aangesteld als de voorlopige vervanger van de opgestapte Jeroen van Ree. Orion wil groeien van vierhonderd naar zeshonderd leden, maar om dat te realiseren moet de organisatie rigoureus veranderen. "Één van de zaken die van de grond moeten komen is de volle medewerking van de leden zelf", zo laat de vereniging weten. "Leden en verzorgers moeten de vereniging gaan dragen. Het bestuur moet geen uitvoerder zijn, maar de richting aangeven."

De komende periode wordt vanuit een viertal doelgroepen gepoogd de nieuwe organisatiestructuur vorm te geven. De vereniging wordt opgedeeld in topvolleybal, jeugdvolleybal, seniorenvolleybal en beachvolleybal. Daarnaast wordt gezocht naar een volledig nieuw bestuur voor Orion. In de maand januari houdt de vereniging een informatieavond om leden bij te praten over de vordering richting een nieuwe structuur.

Professionalisering

Naast de organisatorische stappen, moet er ook binnen de teams het nodige veranderen. "Tweemaal trainen in de week moet standaard worden voor alle teams", aldus de vereniging. "En natuurlijk moeten ook de talenten eruit worden gepikt en de doorstroming naar hogere teams voldoende plaatsvinden. Ook de communicatie binnen de vereniging zal sterk moeten worden verbeterd."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)