Volleybalster Stoltenborg stopt bij Oranje

Gepubliceerd: 18-03-2020 10:03. Bijgewerkt: 18-03-2020 10:40

Femke Stoltenborg stopt als international van het Nederlands volleybalteam. De speelster uit Harreveld kwam in totaal 244 in actie voor Oranje nadat ze in 2010 haar debuut maakte.

“Los van de mooie prestaties die we met elkaar hebben behaald, zal vooral het hechte teamgevoel mij altijd bijblijven”, aldus de 28-jarige Stoltenborg, die in 2018 voor het laatst tot de wedstijdselectie van Nederland behoorde. “Ik voel me heel bevoorrecht dat ik al die jaren in dit team heb mogen spelen.” In het Oranjeshirt behaalde de spelverdeelster twee zilveren medailles op het EK, in 2015 en 2017. Daarnaast kwam ze in 2016 in actie op de Olympische Spelen.

Stoltenborg zelf geeft aan het meest te hebben genoten van de periode onder bondscoach Giovanni Guidetti. “Ik heb mij altijd erg op mijn plaats gevoeld en heb zoveel leuke mensen leren kennen”, zo laat de Harreveldse weten. “Met name de periode onder Giovanni Guidetti, in 2015 en 2016, was uniek. De flow die toen in ons team zat was heel bijzonder.”

Studie psychologie

Hoewel ze actief blijft op clubniveau, richt Stoltenborg zich ook op een carrière na de topsport. “Ik hoop aankomende zomer mijn bachelor psychologie af te ronden”, zo laat de volleybalster weten. “Ik vind het belangrijk om iets inhoudelijks naast het professionele volleybal te doen en ik heb zin om uit te vinden waar mijn talenten op het maatschappelijk vlak liggen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)